Egy fórum, ahol egy helyre gyűjtük a magyar webképregényes tudást.


  Fellángoló, majd elhalt oldalak

  Share
  Ross
  Ross

  Hozzászólások száma : 94
  Join date : 2011. Mar. 09.
  Age : 29
  Tartózkodási hely : Budapest

  Re: Fellángoló, majd elhalt oldalak

  Témanyitás  Ross on Pént. Ápr. 29, 2011 2:28 pm

  Óóó, tényleg, az Alsó Tízezer... hogy is feledkezhettem meg róla? Hisz' Cica bácsi még vendégszerepelt is a Sziluettben.
  Igen, nagy kár, hogy ez sem folytatódik. Kell egy ilyen téma is a palettára.
  Adri
  Adri

  Hozzászólások száma : 47
  Join date : 2011. Mar. 11.
  Tartózkodási hely : Feheru varu

  Re: Fellángoló, majd elhalt oldalak

  Témanyitás  Adri on Pént. Ápr. 29, 2011 2:04 pm

  Alsó Tízezer
  Sokáig vacilláltam, ide írjam-e ezt, mert a legutóbbi részben (2010 szeptemberi) még csak szünetről beszél a szerző... De ha újraindul, átrakom másik topikba. Na de hogy a lényegre térjek: az Alsó Tízezer gyári dolgozók mindennapjairól szóló, kézzel rajzolt, fekete-fehér képregény. Jómunkásember humor (amilyet máshol talán csak a Napirajz bizonyos részeinél láthatunk), jó értelemben tipikus, szerethető karakterek - szerintem. Smile
  http://alsotizezer.blog.hu/
  Adri
  Adri

  Hozzászólások száma : 47
  Join date : 2011. Mar. 11.
  Tartózkodási hely : Feheru varu

  Re: Fellángoló, majd elhalt oldalak

  Témanyitás  Adri on Hétf. Márc. 21, 2011 1:29 am

  Szerintem ebbe a kategóriába illik a LEGO Blog is, mely 2008 és 2009 februárja között futott. Legokockák, -emberek és egyéb lények folytatásos kalandjairól szólt, a poénok mellett/mögött a szerző, legoember filozófusi és néha költői(!) vénáját is megcsillogtatta, és rendes története volt. Nagyon megszerettük, a barátom és én. Smile A sors iróniája, hogy épp akkor lett hirtelen vége, amikor ki akartam rakni a linkjeim közé...
  (Jaj, kifelejtettem előzőleg - lego-król készült fényképekből áll a képregény (néha igencsak sokáig tarthatott a jelenetek "kirakása".)
  http://legoember.blogol.hu/  A hozzászólást Adri összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Ápr. 29, 2011 2:15 pm-kor.
  Ross
  Ross

  Hozzászólások száma : 94
  Join date : 2011. Mar. 09.
  Age : 29
  Tartózkodási hely : Budapest

  Re: Fellángoló, majd elhalt oldalak

  Témanyitás  Ross on Szomb. Márc. 19, 2011 12:51 am

  Gonosz cerkóf
  Az összesen egy oldalt, 30 bejegyzést, és ennél is kevesebb képsort megért képregény 2006 és 2008 között "futott". Szerintem ugyan nem egy nagy szám, de a technikai megközelítése érdekes.
  http://gonoszcerkof.freeblog.hu/

  Crow series
  Három hónapig létező, 14 bejegyzést megért képregény varjakról és néha egyéb dolgokról.
  http://crowseries.freeblog.hu/

  Kiberkedvencek
  Véleményem szerint ez egy nagyon jó kis képregény (lehetne). Egy genetikailag módosított csibe és egy rák szerepel benne, akiket a hadsereg fejlesztett ki, ám a tüntetések hatására szabadon bocsátották őket, és azóta együtt élnek. (Ez csak egy háttérleírásból derül ki.)
  A technika igényes, a történetek aranyosak, csak sajnos ez sem frissül. 2006 és 2007 között kerültek fel képsorok, majd valamilyen furcsa oknál fogva egy 2010 augusztusában is. Azóta semmi.
  http://kiberkedvencek.freeblog.hu/

  Durcmalasz
  Hátööö... egy malacról szól... konkrét története nincs.
  2006-ban élt pár hónapot.
  http://malasz.freeblog.hu/

  Pozitív kisugárzás
  "Máté Zoltán Géza" aláírással kerültek fel ide különböző rajzok és poénok. Sajnos ez is csak néhány bejegyzést ért meg, a poénok azonban ütősek, és egy-egy képpel időnként lehet találkozni különböző, önmagukat viccesnek gondoló oldalakon, amik abból élnek, hogy mások munkáit összelopkodják.
  http://pozitivkisugarzas.freeblog.hu/

  Sárgák
  Ez az a képregény, ami ISZONYATOS lendülettel nyitott. Három kínai haverról, Csuról, Wuról és Sangról szól, akik különböző szóvicceket sütögetnek el, időnként mindenféle vendégszereplőkkel.
  A képsorok záporoztak, mindenféle szavazás indult az oldalon, kikerült oldalra mindenféle "fícsör", aztán egyszer csak, mintha elvágták volna, azóta pedig síri csönd és hullaszag.
  http://sargak.freeblog.hu/

  Smile!Smile
  Újabb érdekes képregénymegközelítés, a szereplők ezúttal smiley-k voltak. Ezt is lehetett volna továbbvinni, azonban csak két hónapot léteztek és 53 képsort értek meg 2007 októberében és decemberében.
  http://smilecomic.freeblog.hu/

  Rajzás
  Különböző rovarokról és bogarakról szóló képregény, ami 2006 május-június-augusztusban létezett, majd egy Goldenblog szavazást követően becsukta kapuit azzal az ígérettel, hogy visszatér.
  Nem tért.
  http://rajzas.freeblog.hu

  Moor&Bid
  Egy szemüveges és egy felálló hajú figura beszélgetései a mindenféléről. Külön háttértörténet nincs, csak egyes poénok. 2007 februártól augusztusig létezett.
  http://moorbid.blog.hu/

  Bogi a pulikutya
  Ígéretesen induló, aztán négy képsor után leálló aranyos képregény egy pulikutyáról, 2010. szeptemberéből.
  http://bogikutya.blog.hu/

  Dilinyó
  10 nap, 11 képsor egy gilisztáról.
  Ennél többet mit mondjak... ennyiből jóformán még véleményt sem lehet formálni...
  http://giliszta.freeblog.hu/

  Off school
  52 részt megért webképregény egy osztály tanulóiról akik általában a padban ülve beszélgetnek. (Mondjuk az olvasási sorrend néha picit zavaros.)
  Rövid képregény, de állat beszólások találhatóak benne:
  "A tanárnő csak szólítson Pajszernak."
  http://off-school.freeblog.hu/

  Uzo Krónikák
  Nekem személyesen ez a képregény nagy kedvencem volt.
  Hogyaszongya...
  "A földön nagy háborúk dúltak a területekért és a kevéske nyersanyagért. A népek vezetői közös megegyezés alapján, hogy a föld értékes nyers- és ásványi anyagai ne sérüljenek, kiküldtek egy bolygóra, melyen minden életfeltétel adott volt (a bolygó neve: U.Z.I) minden népből jópár harcost, hogy ott küzdjenek meg: és mely népnek harcosai győznek, azé a népé lesz a Föld és nyersanyagai. Ám a háború tovább húzódott, mint bárki hitte volna... nemzedékeken át. A népek sokasodtak, és már nem is tudják, miért harcolnak... csak azt, hogy harcolniuk kell, és győzniük. Nem tudják, hogy kerültek oda, és azt sem, hogy mi az a Föld... egy új generációt hoztak létre, melynek neve: UZO"
  Az alapfelállás kicsit az "Elfújta a lökéshullám"-ra hasonlít. Érdekes technikával készült, de sajnos ez is alig pár oldalt ért meg. És ezt sajnálom a legjobban az összes közül.
  http://uzo.freeblog.hu
  Ross
  Ross

  Hozzászólások száma : 94
  Join date : 2011. Mar. 09.
  Age : 29
  Tartózkodási hely : Budapest

  Fellángoló, majd elhalt oldalak

  Témanyitás  Ross on Szomb. Márc. 19, 2011 12:30 am

  Sok olyan magyar netes képregénnyel találkoztam az utóbbi években, mióta benne vagyok ebben az egészben, amelyek elindultak ugyan, de néhány képsor után az alkotó egyszer csak feladta a készítésüket.

  Vajon miért van ez? Mert nem jönnek olvasói visszajelzések, és ez ennyire elkedvteleníti az embert?
  A legjobb példa erre AtisR, a Kerekerdő Lakóinak az alkotója. Az ő képregénye rengeteg embert vonz a perverz, beteg humorával, naponta több ezren olvassák, alig két héttel a blog indulása után mégis elkeseredett.
  http://kerekerdo-lakoi.freeblog.hu/archives/2008/08/08/Nezettseg_problema/
  (Az első képsor 2008 július 27-én került fel, a bejegyzés pedig augusztus 8.-i)
  Aztán mégis csak folytatta, és ma ott tart, ahol.

  Sokan azonban úgy tűnik, nincsenek így ezzel, és rengeteg a pár stripes, félbehagyott képregény.
  Mivel egyrészt sok van belőlük, másrészt nem dolgoznak vele, így azt hiszem, külön-külön nem éri meg témát nyitni nekik, viszont ebbe a témába össze lehetne szedni ezeket. Aztán hátha folytatják még őket... Very Happy

  (Most a stripgenerátorral készült dolgokat ide megint nem veszem bele, mert azokkal meg aztán Dunát lehetne rekeszteni...)

  Ajánlott tartalom

  Re: Fellángoló, majd elhalt oldalak

  Témanyitás  Ajánlott tartalom


   Pontos idő: Szer. Jan. 23, 2019 6:16 am