Azt se tudom, idén mi van, vagy mi nincs. Asszem nem fogom venni a fáradtságot, hogy utánanézzek.
+2
Ronin1337
Ross
6 posters
Offtopic - Társalgó
Ross- Hozzászólások száma : 94
Csatlakozás ideje : 2011. Mar. 09.
- Post n°1
Re: Offtopic - Társalgó
Meh... engem már évek óta nem érdekel a goldenblog. Bár egyszer valaki nevezte rá a Sziluettet is.
Azt se tudom, idén mi van, vagy mi nincs. Asszem nem fogom venni a fáradtságot, hogy utánanézzek.
Adri- Hozzászólások száma : 47
Csatlakozás ideje : 2011. Mar. 11.
- Post n°2
Hogy kicsit felrázzam a fórumot: elindult a 2011-es Goldenblog. Van olyan közületek, aki valamelyik magyar webcomic-ra szavaz(na)? Lesz egyáltalán az első 10-ben webcomic?
(Súgok: utánanéztem, eddig majdnem mindig volt. Sőt, érdekesség, hogy 2006-ban még külön képregény kategória is létezett.)
(Súgok: utánanéztem, eddig majdnem mindig volt. Sőt, érdekesség, hogy 2006-ban még külön képregény kategória is létezett.)
- Post n°3
Indítottam egy webképregényes blogot. Nézzetek rá!
http://webcomic.freeblog.hu/
http://webcomic.freeblog.hu/
- Post n°4
Most újakba én se kezdtem bele. Elég az, amiket követek és fordítok. Így is épp elég időm rámegy.
- Post n°5
A Nyulak és ufók-at és a Latyak S.C.-t kezdtem olvasni - szóval egyelőre csak magyarokat, és ez utóbbit is csak félig. Most nagyon rá kell kapcsolnom a tanulásra, úgyhogy néhány saját magam által felfedezett webcomicról is lemaradtam most. :/
Leimailla- Hozzászólások száma : 3
- Post n°6
University of Awesome
Ronin1337- Hozzászólások száma : 16
Csatlakozás ideje : 2011. Mar. 10.
- Post n°7
Kör kérdés!
Elkezdtetek valami új képregényt olvasni a fórum hatására?Ha igen mit?
- Post n°8
Én a Formspringemen már válaszoltam erre, de akkor bemásolom ide is.
"Dühből.
17 éves voltam. Január magasságában kezdtem rátalálni az interneten a különböző webképregényekre. Napirajz, John&John és a Fekete Macska voltak az elsők.
A Fekete Macska hihetetlenül megfogott. Zseniális ötletnek tartottam, hogy ilyen minimális vizuális segédlettel is lehet képregényt csinálni. Mondtam magamban: "Mekkora ötlet, és micsoda munka lehet ebbe belefektetve, mire összehozta ezeket a karaktereket." Próbálkoztam, hogy lehetett ezt házilag megcsinálni, de kevésbé sikerült. És emiatt nagyon tiszteltem az alkotót. Aztán később felfedeztem a stripgenerator.com-ot. Jóformán egy világ omlott össze bennem. Hiszen a feketemacska oldalán sehol sem volt feltüntetve, hogy ez nem a saját munkája! Én pedig hogy tiszteltem érte! Miután rájöttem, hogy kábé 1,5 perces munkával össze lehet dobni egy olyan szart, amiről ráadásul azt állította, hogy „A világ legjobb képregénye”, éktelen haragra gerjedtem. „Ilyen szart én is tudok csinálni!” - mondtam. - „Sőt, nekem még stripgenerátor sem kell hozzá! Annál is egyszerűbb alakokkal is tudok képregényt csinálni! Nekem csak Sziluettekre lesz hozzá szükségem.”
Alap sztereotípiákkal indítottam. Egy intelligens<--->bunkó ellentétpárra építettem, és úgy döntöttem, állatokat fogok használni, a karakteresebb alakok miatt.
Kerestem is sziluetteket. Találtam egy egyszerű állatokat ábrázoló táblázatszerű képet. Kiválasztottam a rókát, ami a kedvenc állatom volt akkoriban (még mindig az, de nem olyan szinten mint régen) és kerestem mellé egy másik állatot, aki kontrasztosan betöltheti a „suttyó bunkó” sztereotípiáját. Így esett a választásom a Lepkére. Egy lendülettel paintben megcsináltam jó néhány képsort, és feltöltögettem. Eleinte volt, hogy napi hatot is. Aztán rájöttem, hogy elkezdték olvasni, és tetszik az embereknek. Később lassanként a szereplők kibújtak a kizárólagos sztereotípiák alól, kialakult a személyiségük, kaptak hátteret, én pedig ráálltam arra, hogy a Sziluett egyfajta „kísérleti képregény” legyen. Próbálkozom, hogy mennyi történetet tudok elmesélni, és mennyire tudok szórakoztatni szinte a nullával egyenértékű vizuális alátámasztással. Valahogy így kezdődött."
Na meg persze gyerekkoromban sok Garfield képregényt olvastam, meg volt talán 1 db Pókember képregényem, de a Marvel sosem állt hozzám közel. Viszont olyan 14-15 éves korom környékén kezdtem mangákat olvasni, aztán egy másik "álnéven" elég komoly mennyiséget magyarra is lefordítottam. Ezek után jött a saját képregények ötlete.
"Dühből.
17 éves voltam. Január magasságában kezdtem rátalálni az interneten a különböző webképregényekre. Napirajz, John&John és a Fekete Macska voltak az elsők.
A Fekete Macska hihetetlenül megfogott. Zseniális ötletnek tartottam, hogy ilyen minimális vizuális segédlettel is lehet képregényt csinálni. Mondtam magamban: "Mekkora ötlet, és micsoda munka lehet ebbe belefektetve, mire összehozta ezeket a karaktereket." Próbálkoztam, hogy lehetett ezt házilag megcsinálni, de kevésbé sikerült. És emiatt nagyon tiszteltem az alkotót. Aztán később felfedeztem a stripgenerator.com-ot. Jóformán egy világ omlott össze bennem. Hiszen a feketemacska oldalán sehol sem volt feltüntetve, hogy ez nem a saját munkája! Én pedig hogy tiszteltem érte! Miután rájöttem, hogy kábé 1,5 perces munkával össze lehet dobni egy olyan szart, amiről ráadásul azt állította, hogy „A világ legjobb képregénye”, éktelen haragra gerjedtem. „Ilyen szart én is tudok csinálni!” - mondtam. - „Sőt, nekem még stripgenerátor sem kell hozzá! Annál is egyszerűbb alakokkal is tudok képregényt csinálni! Nekem csak Sziluettekre lesz hozzá szükségem.”
Alap sztereotípiákkal indítottam. Egy intelligens<--->bunkó ellentétpárra építettem, és úgy döntöttem, állatokat fogok használni, a karakteresebb alakok miatt.
Kerestem is sziluetteket. Találtam egy egyszerű állatokat ábrázoló táblázatszerű képet. Kiválasztottam a rókát, ami a kedvenc állatom volt akkoriban (még mindig az, de nem olyan szinten mint régen) és kerestem mellé egy másik állatot, aki kontrasztosan betöltheti a „suttyó bunkó” sztereotípiáját. Így esett a választásom a Lepkére. Egy lendülettel paintben megcsináltam jó néhány képsort, és feltöltögettem. Eleinte volt, hogy napi hatot is. Aztán rájöttem, hogy elkezdték olvasni, és tetszik az embereknek. Később lassanként a szereplők kibújtak a kizárólagos sztereotípiák alól, kialakult a személyiségük, kaptak hátteret, én pedig ráálltam arra, hogy a Sziluett egyfajta „kísérleti képregény” legyen. Próbálkozom, hogy mennyi történetet tudok elmesélni, és mennyire tudok szórakoztatni szinte a nullával egyenértékű vizuális alátámasztással. Valahogy így kezdődött."
Na meg persze gyerekkoromban sok Garfield képregényt olvastam, meg volt talán 1 db Pókember képregényem, de a Marvel sosem állt hozzám közel. Viszont olyan 14-15 éves korom környékén kezdtem mangákat olvasni, aztán egy másik "álnéven" elég komoly mennyiséget magyarra is lefordítottam. Ezek után jött a saját képregények ötlete.
cartwright- Hozzászólások száma : 9
Csatlakozás ideje : 2011. Mar. 22.
- Post n°9
Nálam is gyerekkoromban meg volt a képregény láz, persze nem a gyűjtői hév, szimpla alkalmi olvasó voltam. Pókember, Robotzsaru, Garfield, Bobó stb. /Robotzsarut főleg unokatesóm gyűjteményéből halásztam el./ Mivel nekem már akkor is az írás volt a „főprofilom”, és mivel rajzolni se tudok, inkább az olvasói oldalon maradtam. Aztán pár éve egy írókörös társam ajánlotta a stripgenerator.com-ot, ahol az érzés kedvéért legyártottam pár próba comicot, aztán a Lajos és Samut (vagyis Lui and Sam-et ). Hat részt élt meg ott, végül a barátom, akinek tetszett a képregény, de nem tetszett, hogy nem saját a rajz, cseszegetett, hogy inkább saját fejlesztésbe nyomjam. Akár papírra rajzoljam és szkenneljem be, vagy bármit, csak ne így (Ráadásul a feketemacskával azonosítják „itthon” a stripgen. képi világát )
Itt ki kell, emeljem, hogy én tényleg nem tudok rajzolni szabadkézzel. Kb. olyan szinten nem, mint az énekes-faragó műsorokban a legrosszabb hangú felvételizők a válogatáson Viszont tudok „másolni”, ezt a trabantos rajzon láthatták a legjobban. Valahogy tudat alatt alkalmazom ezt a „jobb agyféltekés rajzolás” cuccot, szóval részletekben alkotom meg a tárgyakat. Így kerestem egy vektorgrafikás rajzprogramot (inkscape), és azzal alkottam meg az első, immár magyar Lajos és Samut
Amúgy az egész képregényesdiben engem inkább az a kihívás vonz, amikor három, négy kockába kell belepréselnem a mondani valót, csattanót miegymást. Meg az is, hogy úgy hozzam össze az egészet, hogy ne csak én értsem mit akartam kihozni (ezért is vannak „gyenge részek” )
Kázmér és Huba az újkori kedvencem, valamint a Sinfest az, amit példaképnek tartok a „nagyok közül”. És persze a tietek is
Itt van, csak nektek: http://luiandsam.stripgenerator.com/gallery
A szereplők hasonlósága nem a véletlen műve Tényleg vizuális típus vagyok, még az írás is jobban megy, ha van valami képi dolog, amiből ihletet merítek.
Itt ki kell, emeljem, hogy én tényleg nem tudok rajzolni szabadkézzel. Kb. olyan szinten nem, mint az énekes-faragó műsorokban a legrosszabb hangú felvételizők a válogatáson Viszont tudok „másolni”, ezt a trabantos rajzon láthatták a legjobban. Valahogy tudat alatt alkalmazom ezt a „jobb agyféltekés rajzolás” cuccot, szóval részletekben alkotom meg a tárgyakat. Így kerestem egy vektorgrafikás rajzprogramot (inkscape), és azzal alkottam meg az első, immár magyar Lajos és Samut
Amúgy az egész képregényesdiben engem inkább az a kihívás vonz, amikor három, négy kockába kell belepréselnem a mondani valót, csattanót miegymást. Meg az is, hogy úgy hozzam össze az egészet, hogy ne csak én értsem mit akartam kihozni (ezért is vannak „gyenge részek” )
Kázmér és Huba az újkori kedvencem, valamint a Sinfest az, amit példaképnek tartok a „nagyok közül”. És persze a tietek is
Itt van, csak nektek: http://luiandsam.stripgenerator.com/gallery
A szereplők hasonlósága nem a véletlen műve Tényleg vizuális típus vagyok, még az írás is jobban megy, ha van valami képi dolog, amiből ihletet merítek.
- Post n°10
Már egészen kis koromtól próbáltunk képregényeket rajzolni öcsém is és én is, többnyire annak a hatására, amit épp olvastunk (Garfield, Múmin, Bobó, és akkor a Buci Maciról ne is beszéljünk, de volt ott csomó minden ). Pl. nekem volt egy tanyasi állatos, amelyben eléggé a Garfield alkotójának a másik képregényét, az Orson és barátai-t koppintottam, meg volt a Fádi és Pupi, amely egy tevének és a gazdijának a mindennapos kalandjairól szólt. Kamaszkoromban is rajzoltam, csak akkor több kisebb, még magam által sem komolyan vett strip-féleséget, meg egy nagyobb "művet", amely folytatásos részekből állt, egy Bon Csövi nevű punkrocker nyúl, és hasonló kinézetű húsvéti állatok (csibe, birka, lúd) főszereplésével. Vicces, hogy végül mégis a kisebb képregényekből állt össze egy nagy egész egy heuréka-élménnyel, így született a mostani képregény szereplőgárdája. (Erről csak azért nem mesélek bővebben, mert erről egyszer lesz egy "kulisszák mögött" összeállítás, csak találjam meg az összes régi rajzot. ) De ezt már netre terveztem, megcsináltam előre egy csomó részt. Tura érdeme, hogy egyrészt megcsinálta a blogot, másrészt amíg nem volt saját, ő szkennelte be a rajzokat.
És Te?
És Te?
- Post n°11
Látom punnyadás van itt, akkor kérdek. Ki miért, minek a hatására stb. kezdett képregény kreálásba? Hmmm?
- Post n°12
Szevasz! Örülök, hogy te is idetaláltál.
- Post n°13
Sziasztok!
- Post n°14
Ez honnan jött? Valamelyik nap pont hallottam a Dokikban. Onnan, vagy ők is csak átvették?[/quote]BANÁNHINTAÁGY!!!
Igen,onnan van . Akartam írni valami random hülyeséget hátha reagálnak rá valamit és ez ugrott be ^^.Bocsi,hogy feleslegesen foglalom a helyet .
- Post n°15
Jó, hogy eggyel többen vagyunk....csak gondoltam beköszönök má' ide is... ^^
Ez honnan jött? Valamelyik nap pont hallottam a Dokikban. Onnan, vagy ők is csak átvették?BANÁNHINTAÁGY!!!
Benetnash- Hozzászólások száma : 7
Csatlakozás ideje : 2011. Mar. 18.
- Post n°16
Sziasztok!
Üdv!
Ross felhívására gondoltam, én is hozzáteszem, amim van, és mivel a Looking for Group-ról már írtatok, utólagos engedelmetekkel az Alien <3 Predatorról írtam egy szösszenetet.
...csak gondoltam beköszönök má' ide is... ^^
Ross felhívására gondoltam, én is hozzáteszem, amim van, és mivel a Looking for Group-ról már írtatok, utólagos engedelmetekkel az Alien <3 Predatorról írtam egy szösszenetet.
...csak gondoltam beköszönök má' ide is... ^^
- Post n°17
BANÁNHINTAÁGY!!!
- Post n°18
Offtopic - Társalgó
Random, csak úgy mindenről.